Unga skrivande i norr sökes

*

Provins – norrländsk litterär tidskrift söker dig som är född på 2000-talet, bosatt i Norrland och tycker om att skriva!

Vi letar efter poesi, prosa och texter i alla genrer för att publicera i Provins nummer 1/2022, ett nummer som kommer att lyfta fram unga röster från norra Sverige.

Vi går löpande igenom och väljer ut inskickade bidrag, så skicka in din text så snart som möjligt, men senast den 14 januari 2022 till carl.akerlund@tidskriftenprovins.se

 

Provins har en redaktionell praktik som innebär att redaktionen kan föreslå ändringar och bearbetningar av inkomna texter, även efter att de är antagna. Du bör alltså vara beredd på att kanske behöva bearbeta din text i dialog med redaktionen.

 

Provins – norrländsk litterär tidskrift är en av Sveriges högst ansedda litterära tidskrifter och utkommer 4 nummer per år sedan 1982. 2022 firar tidskriften alltså 40 år. Det vill vi fira med att göra ett nummer som blickar framåt – genom att lyfta fram skribenter födda på 00-talet, röster som kan komma att prägla de kommande 40 årens norrländska litteratur.

 

Alla som publiceras i tidskriften arvoderas.

 

Frågor? Kontakta Provins redaktör Carl Åkerlund (se mejl ovan).