Om oss

*

Provins – norrländsk litterär tidskrift grundades 1953 och ges sedan 1982 ut av Norrländska litteratursällskapet med fyra nummer per år. Med utgångspunkt i det nordliga rummet och periferin intar Provins en unik position inom svensk litteratur och kulturdebatt. Tidskriften är även en viktig arena för kritisk idébildning runt dekolonisering och glesbygdsfrågor. Varje nummer rymmer nyskriven poesi, prosa och essäistik. Sedan 2011 produceras och trycks tidskriften i Umeå. Provins ges ut med stöd från Kulturrådet. Lösnummer hittar du hos våra återförsäljare eller via vårt beställningsformulär. Vi arrangerar också uppläsningar, släppfester och andra arrangemang. För att se vad som är på gång, klicka på aktuellt. 
 

Redaktion

Redaktör

Elin Persson
Bildredaktör

Sofia Runarsdotter
Ansvarig utgivare
Josefin Silan Karlsson
Sättning

Maria Persson

Redaktionsrådet består av
Elin Persson, Joanna Wåhlin, Mattias Timander, Sofia Runarsdotter, Axel Östman, Pia Mariana Raattamaa Visén, Malin Lantto

Skicka in text

Redaktionen tar tacksamt emot material till tidskriften. Skicka din text i PDF-format till manus@tidskriftenprovins.se. Vi ser gärna att du eller din text har en norrländsk anknytning. Vi läser alla inkomna bidrag, men på grund av att vi är en liten deltidsanställd redaktion kan vi bara svara om vi väljer att publicera din text. För inskickat material ansvaras ej. Vi publicerar endast nyskrivet material.

Teman för kommande nummer är:
2024/2 – Ande (Deadline 1 mars)